Sharona, 14 jaar

Foto menstruatiepijn.jpg

Ontzettend veel last van buikpijn, misselijkheid en hoofdpijn. Aanvallen van warmte afgewisseld met kou. De afgelopen 2 jaar dacht ik: ‘dit hoort erbij’. Totdat ik in aanraking kwam met de osteopathie. Karen vertelde me dat deze pijnklachten en misselijkheid tijdens mijn menstruatie niet normaal zijn.
Ook kamp ik al een paar jaar met knieklachten. Hiervoor loop ik sinds vorig jaar bij de fysiotherapie, maar dit geeft geen volledige verlichting. Tijdens het fietsen naar school heb ik veel last van mijn knie. En judoën doe ik sinds een half jaar niet meer. Volgens Karen is er een relatie tussen mijn menstruatieklachten en de pijn aan mijn knie.

Na de eerste behandeling werd ik vrij snel ongesteld, maar had er vrijwel geen last van. Net de eerste dag had ik een beetje buikpijn, de tweede dag al niet meer! Zowel de hoofdpijn als de misselijkheid was helemaal weg. Ondertussen heb ik 2 behandelingen gehad en heb ik enkel nog wat buikpijn die ik voel de eerste dag van mijn menstruatie maar dit is verwaarloosbaar. Met mijn knie gaat het ook een stuk beter. Het niet meer dragen van mijn steunzolen heeft hier ook aan bijgedragen. Ik heb zelfs vorige week mijn sport weer terug opgepakt!


Kenmerken van afwijkende menstruatie patronen zijn bijvoorbeeld:
- een onregelmatige cyclus
- een onregelmatige duur van de menstruatie
- voelen van de eisprong
- tussentijdse bloedingen

- extreme rug-, buik- en/of hoofdpijn
- flauwvallen